Dňa 19. februára 2015 sa konal v Prešove 13. ročník medzinárodnej súťaže
Sweetcup 2015. Témou pre všetky odbory boli Dezerty 21. storočia. Súťaže sa zúčastnili žiaci
z rôznych kútov Slovenska, ale aj zo zahraničia, Poľska a Ukrajiny. Porota sa nezamerala len
na vzhľad výrobkov, ale zaujímala ich aj chuť týchto sladkých umeleckých diel. Prípravou
slávnostného dezertu pod názvom Čokoládové prekvapenie nás reprezentoval žiak Michal
Karchňák (spoločné stravovanie - hostinský). Tvorbu kvalitného dezertu, servírovanie a
predpísané kritéria zvládol naozaj bravúrne. S košíkom kvalitnej čokolády naplneným
ovocím, vanilkovým mascarpone a ovocným nápojom sa prebojoval až do zlatého pásma.
Ako jediný zo súťažiacich získal cenu riaditeľa školy - dvojdňový pobyt v Tatranskej
Lomnici. Žiaka na súťaž pripravovala majsterka odbornej výchovy Ing. Anna Petrovčinová.
Žiačku Dominiku Kohutovú (spoločné stravovanie - cukrár), ktorá svojím cukrárskym dielom
- prípravou torty s názvom Jahodový skvost vystihla danú tému, porotcovia zaradili do
strieborného pásma. Nielen vzhľad, ktorý zaujal pozornosť každého návštevníka, ale aj
mimoriadnu chuť parížskeho krému s banánom a mascarpone s jahodami ocenil nejeden
degustátor. Nonšalantné ozdoby v podobe čokoládových muffín s kvalitným karamelovým
krémom zdobené čerstvou jahodou namočenou v bielej čokoláde volali po zjedení. Šikovnú
žiačku na súťaž pripravila majsterka odbornej výchovy Bc. Eva Kovalčinová. Nuž a o tom, že
sa naši žiaci dokážu dobre predať, ale aj prezentovať kulinársky kumšt svedčí ich
zodpovedný prístup, kreativita a chuť experimentovať.