V dňoch 21. až 23.03.2016 sa v priestoroch Hotelovej akadémie v Košiciach konal 10. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže Cassovia Cup 2016. Organizátorom súťaže bola Hotelová akadémia a Slovenská barmanská asociácia. Svoje sily si prišlo zmerať 58 žiakov z celého Slovenska, Česka a Maďarska. Medzi nimi sa nestratili ani naši žiaci druhého ročníka učebného odboru hostinský (kuchár - čašník) Michal Džatko a Lukáš Mihaľko, ktorí súťažili v kategórii Junior. Súťaž pozostávala z dvoch častí a to z písomného testu a praktickej realizácie. Podmienkou bolo splniť predpísané kritériá. Hodnotila sa prezentácia fliaš, ich uloženie v správnom poradí, práca s ľadom a barovým inventárom, rozliatie ingrediencií, dekorácia, receptúra, technika a práca barmana. Chuť, vzhľad, aróma a čistota práce boli najdôležitejšími podmienkami. V časovom limite 6 minút museli zvládnuť pripraviť 4 porcie nealkoholických miešaných nápojov a v priebehu piatich minút taktiež štyri porcie krátkeho alkoholického nápoja. O svoj prvý úspech sa postaral žiak Michal Džatko. Jeho „Soft drink - Lesné tajomstvo“ a „After dinner drink - Jarný úsmev“ ocenila aj porota a zaradila ho do strieborného pásma. O dôslednú prípravu žiakov sa postarala majsterka odbornej výchovy Ing. Anna Petrovčinová. Obom študentom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, mesta a regiónu a srdečne blahoželáme.