11. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže Cassovia Cup 2017 bol ďalšou príležitosťou a výzvou pre našich žiakov zmerať si svoje sily v oblasti miešania nápojov. Súťaž sa konala v dňoch 21. až 22.03.2017 v priestoroch Hotelovej akadémie v Košiciach, ktorá bola zároveň organizátorom súťaže spolu so Slovenskou barmanskou asociáciou. Bojovať o víťazstvo prišlo 28 škôl z celého Slovenska, Česka a Estónska. Medzi nimi sa nestratili ani naši žiaci tretieho ročníka učebného odboru hostinský (kuchár - čašník) Michal Džatko a Lukáš Mihaľko, ktorí súťažili v kategórii Junior. Súťaž pozostávala z dvoch častí a to z náročného písomného testu a praktickej realizácie. Podmienkou bolo splniť predpísané kritériá. Hodnotila sa prezentácia fliaš, ich uloženie v správnom poradí, práca s ľadom a barovým inventárom, rozliatie ingrediencií, dekorácia, receptúra, technika a práca barmana. Chuť, vzhľad, aróma a čistota práce boli najdôležitejšími podmienkami. V časovom limite 6 minút museli zvládnuť pripraviť 4 porcie nealkoholických miešaných nápojov a v priebehu piatich minút taktiež štyri porcie krátkeho alkoholického nápoja. O svoj ďalší úspech sa postaral žiak Michal Džatko. Jeho „Soft drink – Jahodové dievča“ a „Befor dinner coctail – Dark side“ ocenila aj porota a zaradila ho do strieborného pásma. V jeho nápojoch boli použité ingrediencie, ktoré potešili chuťové poháriky nejedného degustátora. Luxusné prevedenie nápojov očarilo nielen porotu, ale aj mnohých návštevníkov a bolo inšpiráciou pre kreatívnu tvorbu našich žiakov. O dôslednú prípravu žiakov sa postarala majsterka odbornej výchovy Ing. Anna Petrovčinová. Obom študentom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, mesta a regiónu a srdečne blahoželáme.