Každý učebný a študijný odbor má svoje čaro, zvláštne špecifiká a rýchlo podlieha aj módnym trendom. Tak je to aj v učebnom odbore hostinský a študijnom odbore spoločné stravovanie. Predpokladom ako byť úspešný a ísť s dobou je sledovať a poznať horúce novinky a to čo je „in“ aj v gastronomickom svete. XII. ročník medzinárodnej súťaže Cassovia. Koniferum Cup 2018 v Košiciach bol pre nás mimoriadne úspešný. V dňoch 21.03 – 23.03.2018, kedy sa súťaž uskutočnila, získalo skúsenosti 52 žiakov z 26 škôl. Svoju šikovnosť predviedli aj študenti z Poľska a Českej republiky. Organizátorom súťaže bola Hotelová akadémia Košice, ktorá zabezpečila optimálne podmienky pre všetkých zúčastnených. Prvý deň súťaže bol zameraný na teoretické poznatky, kde všetci súťažiaci absolvovali písomný test. V priebehu druhého dňa mali súťažiaci šesť minút na prípravu miešaného nápoja. V kategórii Soft drink – miešaný nealkoholický nápoj - God´s princess a Long drink – miešaný alkoholický nápoj - Pine – currant refresher, patril medzi najlepších. Módne spracovanie surovín, chutí, farieb a celkového dizajnu pripravovaného nápoja prinieslo Michalovi Džatkovi skutočné ovocie vo forme zaradenia do zlatého pásma. Hodnotil sa časový limit, dodržiavanie množstva ingrediencií, príprava dekorácie, chuť, vzhľad a celkový technologický postup prípravy nápojov. Súťaže sa zúčastnil aj žiak druhého ročníka Martin Juras. Pripravované nápoje môžu byť príjemným prekvapením a zároveň aj skvelou inšpiráciou na teplé letné večery. Pracovitosť, zodpovedný prístup a vynaložené úsilie majsterky odbornej výchovy Ing. Anny Petrovčinovej a žiakov našej školy si veľmi vážime a zároveň im ďakujem za výbornú reprezentáciu školy.
Mgr. Monika Harvanová