Predvianočnú atmosféru spestrila dňa 13. decembra prestížna súťaž Sweet Cup 2018. 17. ročník medzinárodnej súťaže mladých talentov sa uskutočnil v SOŠ gastronómie a služieb v Prešove. Spoločnou témou pre všetky kategórie bola „Vôňa tradícií dnes“. V kategórii kuchár súťažilo 15 šikovných študentov. Medzi nimi vynikla aj naša žiačka Mária Jenčová, ktorá sa svojim múčnikom s názvom „Čokoládovo – mandľová tortička s makovým mousse a malinami“ zaradila do zlatého pásma. Tvorbu kvalitného dezertu, servírovanie a predpísané kritéria zvládla naozaj bravúrne. Okrem najvyššieho ocenenia získala aj mimoriadnu cenu za kreativitu. V kategórii cukrár reprezentoval našu školu Lukáš Bučko. Tortu s názvom „Rafinovaná jednoduchosť“ zaradila porota do strieborného pásma. V tomto odbore si zmeralo svoje sily 9 žiakov. V kategórii čašník súťažilo 5 žiakov. Pri príprave slávnostnej tabule s názvom „V duchu vianočnej elegancie“ figurovali Valéria Florková so svojou asistentkou Viktóriou Bubnášovou, ktoré si vybojovali strieborné pásmo. Žiaci z rôznych kútov Slovenska, Poľska, Gruzínska a Maďarska si zmerali svoju zručnosť, vymenili vedomosti, porovnali schopnosti a naučili sa niečo nové. Skvelých žiakov na súťaž pripravili majsterky odbornej výchovy Anna Gabriová, Ing. Anna Petrovčinová a Bc. Katarína Vojtková. Všetkým účastníkom srdečne blahoželáme a prajeme veľa podobných úspechov.
Mgr. Monika Harvanová