Zdokonaľovať sa v niečom, čo nás baví, prináša vždy príjemný pocit. Fanúšikovia miešaných nápojov si počas týchto prvých jarných dní mohli vyskúšať svoje zručnosti na XIII. ročníku medzinárodnej barmanskej súťaže Cassovia Koniferum Cup 2019. Súťaž sa konala v Košiciach a bola pre nás mimoriadne úspešná. V dňoch 20.03 – 21.03.2019, získalo skúsenosti 50 žiakov z 25 škôl zo Slovenska, Maďarska a Českej republiky. Organizátorom súťaže boli Hotelová akadémia Košice a Slovenská barmanská asociácia, ktoré zabezpečili optimálne podmienky pre všetkých zúčastnených.
Prvý deň súťaže bol zameraný na teoretické poznatky, kde všetci súťažiaci absolvovali písomný test. V priebehu druhého dňa mali súťažiaci šesť minút na prípravu miešaného nápoja. Súťažilo sa v kategórii Soft drink – miešaný nealkoholický nápoj – „Žlté potešenie“ a Long drink – miešaný alkoholický nápoj – „Posledné hurá“. Žiak druhého ročníka nadstavbového štúdia spoločné stravovanie Michal Džatko vynaložil všetky svoje sily a porota ho zaradila do najlepšieho zlatého pásma. Rozlúčkové drinky so skvelou chuťou, farbou, vôňou a dizajnom patrili na súťaži medzi najlepšie. Hodnotil sa časový limit, dodržiavanie množstva ingrediencií, príprava dekorácie, chuť, vzhľad a celkový technologický postup prípravy nápojov. Súťaže sa zúčastnil aj žiak tretieho ročníka Martin Juras z učebného odboru hostinský.
S pevnou vôľou, štipkou pokory, kúskom nadšenia a plným dúškom motivácie sa dá zvládnuť naozaj veľmi veľa. Tak to bolo v prípade nášho šikovného študenta, ktorý sa svojou vytrvalou snahou dokázal presadiť v silnej konkurencii ostatných škôl. Veľké ďakujeme patrí majsterke odbornej výchovy Ing. Anne Petrovčinovej, ktorá žiakov na úspešnú súťaž pripravila a skvelým žiakom za vynikajúcu reprezentáciu našej školy.
Mgr. Monika Harvanová